Beeldmateriaal

30-12-2012 - Gelselaar

Op zondag 30 december waren wij bij Erve Brooks in Gelselaar te zien en te horen. Hieronder een filmpje opgenomen door de site nieuws uit Berkelland.

Midwiterhoornblazer Herman Brinkman uit Goor was de hele dag aanwezig en vertelde verschillende verhalen over het midwinterhoornblazen. “Ik blaas hier al meer dan 35 jaar. Ik hoor bij de inboedel”, grapt Herman. Samen met Martijn Tellmann en Tonnie Vehof liet hij diverse klanken horen (zie video). Op 6 januari zijn de heren weer bij Erve Brooks te vinden. Dan sluiten ze het seizoen af.

“We noemen dat afblazen.” Alle blazers uit Goor en Diepenheim zijn dan aanwezig. Iedereen is welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

Bron:   https://www.nieuwsuitberkelland.nl/

GELSELAAR - De Oale Roop klinkt bij Erve Brooks en Erve Niehof in Gelselaar (Berkelland). Martijn Tellmann, Silvo Busschers en Rik Smeenge van de Mirreweenterhoornbloazers Goor Diepenheim laten de midwinterhoorn klinken en vertellen over Huttenkloas.

Video (HD): Jelle Boesveld

Hengelo-Oele- Op 18 december 2011 heeft de midwinterhoornwandeling plaatsgevonden in Hengelo-Oele. Hieronder een compilatie van de midwinterhoornblazers Goor-Diepenheim en enkele fimpjes waarop de blazers te horen zijn.

Neuenhaus (Duitsland) 2011 - vrijdag 30 december was onze groep uitgenodigd om te komen blazen in de Duitse plaats Neuenhaus. Bij het verzamelpunt waar de deelnemende verenigingen zich verzamelden, werden de blazers door elkaar ingedeeld. Vanuit verschillende wegen liepen alle groepjes blazers af op het geluid van de Midwinterhoon dat vanaf de molen ten gehore kwam. Door te antwoorden naar elkaar kwamen de groepjes steeds dichter bij elkaar en uiteindelijk kwam iedereen samen bij de molen.

Jeugdblazer Jet Busschers was deze dag jarig en werd in het zonnetje gezet door de burgemeester van Neuenhaus.