Geschiedenis Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim

De midwinterhoornblaasgroep Goor-Diepenheim is begonnen na 1970. De blaasgroep brengt het oeroude gebruik, vanaf de eerste Adventszondag tot Driekoningen, tot leven. In die periode klinkt tussen kasteel en boerderij hun melancholieke vraag- en antwoordspel.

De midwinterhoornblaasgroep Goor-Diepenheim is ontstaan op 7 november 1997 te Goor als vereniging. De groep bestaat op dit moment uit 8 senioren blazers en 2 junioren blazers. Het leden aantal is door diverse redenen de laatste paar jaar sterk afgenomen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe blazers.

Wij blazen vanaf de eerste advent tot de drie koningen. Tijdens deze periode zijn wij op verschillende plaatsen in de gemeente Hof van Twente te horen.

Wij houden ons vast aan de tradionele 'oale roop'. Dit houd in dat wij in gepaste kledij gaan om de traditionele sfeer aan te houden.

 

Onze kledij bestaat uit:

- een boeren kiel

- Witte klompen

- een pet

 

Elk blaasseizoen wordt er een midwinterhoornwandeling georganiseerd door de verschillende midwinterhoornverenigingen in de Twentse omgeving. Dit houd in dat elke vereniging om de ±10 jaar een midwinterhoornwandeling gaat organiseren.

De huidige vereniging heeft deze wandeling op 21 december 1997 in Goor georganiseerd en op 21 december 2008 in Diepenheim.

De blaasgroep Diepenheim heeft de midwinterhoornwandeling in december 1985 georganiseerd. Dit was voor de fusie van de midwinterhoorngroep Goor-Diepenheim.

Tijdens een optreden wordt er geblazen op de midwinterhoorn, met aanvullend het vertellen van het ontstaan van de midwinterhoorn en diverse verhalen in het Twentse 'dialect'. Het verzorgen van optredens doen wij op verzoek en aanvraag.

Lees hierover verder op onze site.