Nieuws

Kerstconcert

19-12-2023 08:40

KERSTCONCERT TWENTS JEUGD SYMFONIEORKEST -TJSO-

IN DE HOFKERK GOOR. 22 DECEMBER 2023

 

Het Twents Jeugd  Symfonieorkest TJSO o.l.v. dirigent Carl Wittrock zal op vrijdag  

22 december 2023 aanvang 20.00 uur een bijzonder kerstconcert verzorgen. Locatie is de Hofkerk Goor.

 

Het TJSO is al ruim 25 jaar een bijzonder jeugdsymfonieorkest in Overijssel. Getalenteerde muzikanten doen waardevolle ervaringen op en kunnen zich volop muzikaal en sociaal ontwikkelen. Samen concerten geven met 60 leeftijdsgenoten, een passie delen en samen schitteren op je instrument.

 

Een groot jongerenkoor van Het Twickelcollege Hengelo (100) zal samen met het orkest diverse kerstmuziek ten gehore brengen maar ook uit eigen gelederen van het orkest zullen solistische bijdragen worden geleverd.

 

Het orkest presenteert samen met solisten en koor een zeer gevarieerd en bekend Kerst repertoire zoals een Christmas Overture in Broadwaystijl, Most wonderful Christmas en Let them know it’s Christmastime.

 

Kortom een avond voor elk wat wils!

 

Het publiek wordt tussen 19.30-20.00 uur buiten verwelkomd door midwinterhoorns van de Midwinterhoornbloazers Goor-Diepenheim.

 

Kaarten zijn te bestellen via: www.tjso.nl

 

Facebookpagina

27-01-2016 16:28

Vanaf heden zijn wij ook te vinden op  facebook.

Voor actuele berichten en foto's verwijzen wij u hier naar toe.

www.facebook.com/mwhgoordiepenheim/?ref=aymt_homepage_panel

 

Jet en Lyonne in actie op de juniorenwedstrijd

05-01-2015 20:40

De jonge Goorse midwinterhoornblazers Jet Busschers en Lyonne Edel waren gisteren actief bij kampeerboerderij De Langenberg bij Rijssen. 

Daar vond de strijd om de Zilveren Hoorn plaats. Een rol van betenis in het klassement konden de meiden niet spelen. Lyonne Edel werd 54e en Jet Busschers eindigde twee plaatsen lager. 

Het seizoen is voor de Midwinterhoornblazers Goor-Diepenheim bijna ten einde. 

De Adventstijd eindigt komende dinsdag tijdens Driekoningen. 

Dan gaan de Midwinterhoorns weer voor een klein jaar de kast in.

(Bron: www.goorsnieuws.nl)

Zondag 21-12-'14; Twentse Midwinterhoornwandeling Ootmarsum

22-12-2014 15:47
De 31-ste editie van de Twentse Midwinterhoornwandeling, zondag, heeft maar liefst 10.000 wandelaars naar Ootmarsum gelokt. Daarmee is het een van de drukst bezochte edities ooit.

Voor de organisatoren in Ootmarsum was de overweldigende belangstelling een hele opluchting. De twee keer eerder dat zij de wandeltocht organiseerden regende het.

Deelnemers konden kiezen uit twee routes rondom Ootmarsum. Het startpunt was op industrieterrein De Mors dat op gegeven helemaal vol was gelopen met auto's.

(Bron: TC Tubantia)

Zaterdag 20-12-'14; Kerstmarkt Lingen (Duitsland) & Erve Brooks

21-12-2014 19:21

Op zaterdag 20 december stonden er twee optredens op onze agenda. 

Erve Brooks was op de agenda het eerste optreden van deze zaterdag. 

's Avonds stond de kerstmarkt in het gezellige Duitse dorpje Lingen op het programma. Deze kerstmarkt is altijd sfeervol en gezellig ingericht met een wintersgevoel. Dat de jeugd de toekomst heeft blijkt uit de waardering voor onze jongste bloazers! De reacties waren erg positief en dat doet je als groep toch goed.


De oale roop in Uitdam

18-12-2014 15:35

Onze bloazer Tonnie die op bezoek was in Uitdam, liet hier de klanken ook duidelijk galmen over de wateren richting Marken en omgeving. De inwoners van Uitdam en omgeving weten nu ook wat één van de vele tradities in Twente is! Klasse Tonnie.

Zaterdag 13-12-'14; Kerstmarkt Diepenveen, Erve Brooks en 't Holt

16-12-2014 23:04

Op zaterdag 13 december was onze groep weer verdeeld over verschillende optredens.

De jaarlijkse kerstmarkt in Diepenveen is net als voorgaande jaren weer druk bezocht. In de kerk traden verschillende zang– en muziekverenigingen op die kerstliederen ter gehore brachten. Ook waren de midwinterhoornblazers uit Goor-Diepenheim zoals de laatste jaren aanwezig om de mooie klanken van de midwinterhoorn te laten horen rondom de wandeling en de kerstmarkt.

Ook Erve Brooks stond op het programma voor onze bloazers. Deze locatie is ieder bloasseizoen een vaste locatie waar elk weekend gebloazen wordt. De waterput en de midwinterhoorn zorgt vaak (vooral bij vriezend weer) voor mooie heldere klanken van de midwinterhoorn. 

De zaterdag werd afgesloten met een optreden bij 't Holt in Diepenheim. Naast het blazen werd hier tijdens het jaarlijkse Wildbuffet ook een verhaal verteld over het ontstaan van de midwinterhoorn en kleine streekverhalen uit Twente. De gasten die genoten van het wildbuffet, waren ook duidelijk onder de indruk van de midwinterhoorn en de verhalen.

Zondag 7 december

08-12-2014 19:24

Op zondag 7 december stonden onze bloazers op verschillende plaatsen in de regio.

Op de kerstmarkt in Diepenheim was het erg druk en gezellig. Hier kwamen de klanken van de  midwinterhoorn mooi er boven uit. 

Ook Erve Brooks werd weer aangedaan. De bezoekers waren zeer enthousiast over de optredens van de bloazers en vonden de kledij van junioren bloazer Jet erg mooi en speciaal!


Eerste Advent

01-12-2014 19:17

Op zondag 30 november begon voor ons het bloasseizoen. 

Wij verzamelden op de algemene begraafplaats in Diepenheim om te blazen.

Na de opening van het nieuwe bloasseizoen werden de bloazers verdeeld over verschillende optredens in de regio.

De wandeling georganiseerd door de Stedeker daansers in en uit Diepenheim was een succes! Voor onze bloazers was er veel animo! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Erve Brooks was het gezellig druk en werd er traditie getrouw geblazen rondom de waterput.

Afblazen en afscheid van onze voorzitter.

10-01-2014 19:57

Op maandag avond 6 januari sloten wij als groep het bloasseizoen af bij 't Holt in Diepenheim.

Dit was een bijzondere avond voor Herman Brinkman. Na jaren voorzitter geweest te zijn van onze groep, besloot Herman na dit bloasseizoen de voorzittershamer over te dragen. Sylvo Busschers neemt de hamer over van Herman.

Herman werd deze avond meer dan terecht in het zonnetje gezet door de groep. Namens de groep kreeg Herman een mooie speld van een midwiterhoorn!

 

Herman bedankt voor jou inzet als voorzitter, en hopen nog lang van jou blazen te mogen genieten.

 

Hieronder speld de nieuwe voorzitter (Sylvo) de aftredend voorzitter Herman het ontvangen speldje op.